Større trekkhundkonkurranser i Norge

Den største trekkhundkonkurransen i Norge er Finnmarksløpet. Dette løpet går over 1.000 kilometer, og er Europas lengste. Noen av deltakerne kjører bare halve distansen, mens de tøffeste velger den lengste ruten.

Finnmarksløpet, www.finnmarkslopet.no ble arrangert for første gang i 1981, med bare tre deltakende spann. I dag har hundesport blitt veldig populært, og i 2013 sto hele 129 spann på startstreken i Finnmarksløpet. De representerte 13 nasjoner. Finnmarksløpet dekkes også av NRK, noe som bidrar til økt interesse for løpet. NRK sender intervjuer og sammendrag hver kveld under løpet, og mange følger med.

Femundløpet, www.femundlopet.no er et annet trekkhundløp i Norge. Løpet har start og målgang på Røros, og det konkurreres innen to distanser. Femundløpet har vært arrangert siden 1990. Det første løpet ble imidlertid avbrutt midtveis, på grunn av ekstremt mildvær. Den økte interessen for hundekjøring i Norge har også ført til økt deltakelse i Femundløpet.

Det største løpet i nordisk stil her i Norge er Seppalaløpet, www.seppalalopet.no, som er et minneløp over Leonard Seppala. Løpet har blitt arrangert siden 1951. Dette løpet går over bare to dager, mens de lange hundeløpene går over flere dager. Hundeløp i nordisk stil har sterkere tradisjoner i Norge, men i de siste årene har også trekkhundkjøring blitt populært.