Internasjonale trekkhundkonkurranser

Hundekjøring er en stor sport i mange land. Også i Norge er det mange som driver med denne sporten, og interessen er voksende. De store norske løpene er et trekkplaster, men mange liker også å følge med på de kjente internasjonale konkurransene. Det lengste hundesledeløpet i verden er Iditarod, som kjøres i Alaska hver vinter. Løpet går fra Anchorage i sørøst til Nome i sørvest, og har vært arrangert siden 1973.

Løpet er inspirert av det berømte serumløpet i 1925, der tjue hundespann fraktet medisin til det difterirammede området rundt Nome. Blant hundeførerne som deltok den gang var norske Gunnar Kaasen, som kjørte den siste distansen inn til Nome. Han og hunden Balto ble store helter og kjendiser. Også den norske føreren Leonhard Seppala gjorde en stor innsats under serumløpet.

IFSS European Championships er også en stor konkurranse. Denne konkurransen arrangeres i Norge i 2016. Dette er en stor konkurranse innen hundesporten, men dessverre får den ikke like mye oppmerksomhet i media som andre idretter. Forhåpentligvis kan man likevel følge konkurransen på TV, samt sjekke deltakernes odds på Betsafe når den er i gang. 2014-sesongens mars konkurranse i Finland ble dominert av Norge i klassen Nordisk Stil. Løpet ble vunnet av Eskil Knag, og blant topp fem var det tre nordmenn å finne. Oddsen på Norge som land, og spesielt de sterke, norske utøverne er gode denne sesongen, og forhåpentligvis blir de favorittippet på hjemmebane i 2016.

Det arrangeres mange kjente løp av ulik lengde verden over. Løpene arrangeres mest i Europa og Nord-Amerika, men det finnes også et sledehundløp i Australia. Noen kjente mellomdistanseløp er Copper Basin 300, Eagle Cap Extreme Sled Dog Race, Klondike 300, Qimualaniq Quest og Canadian Challenge. Det er ofte de lange løpene som får mest interesse, og de mest kjente langdistanseløpene er Iditarod, Finnmarksløpet, Femundløpet, Beringia (Kamchatka, Russland), Hope Race (fra Alaska til Russland, over Beringstredet), Vindelälvsdraget (Sverige) Race to the Sky (Montana, USA) og Yukon Quest (Alaska).